Για την πλοήγηση


ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΤΗΣ

Πώς λειτουργεί ο αναλυτής της Τanita;

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Μίαρη Παναγιώτα

Όλοι οι αναλυτές της ΤΑΝΙΤΑ χρησιμοποιούν την ανάλυση της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (τεχνολογία ΒΙΑ), για να στείλουν ένα χαμηλό, ασφαλές σήμα στο σώμα. Το σήμα περνάει ελεύθερα μέσα από το αίμα, το νερό και τα υγρά καθώς και από τη μυϊκή μάζα, αλλά συναντά αντίσταση όταν έρχεται σε επαφή με το σωματικό λίπος.

Η ένδειξη της αντίστασης συνδυάζεται με τα προσωπικά σας στοιχεία όπως βάρος, ύψος, φύλο, ηλικία για να σας δώσει ακριβή αποτελέσματα για τη σωματική σας κατάσταση.

Πόσο ακριβής είναι η σωματική ανάλυση με την Tanita;

Οι αναλυτές της ΤΑΝΙΤΑ είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένοι ως οι πιο ακριβείς αναλυτές που υπάρχουν στην αγορά. Αυτό αποδεικνύει η άνω των 15 ετών έρευνα πάνω στην τεχνολογία ΒΙΑ και στην ανάλυση σύστασης σώματος από γνωστά ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως.

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν αναλυτή Tanita;

Ενήλικες 18-99 ετών μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις λειτουργίες. Για παιδιά ηλικίας 7-18 ετών ισχύουν μόνο οι λειτουργίες μέτρησης βάρους και σωματικού λίπους. Ο τύπος του αθλητή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ενήλικες που έχουν έντονη φυσική δραστηριότητα 10 ωρών την εβδομάδα, οι οποίοι ασκούνται με αυτόν τον ρυθμό τα τελευταία χρόνια και έχουν 60 σφυγμούς το λεπτό ή λιγότερο.

Το βάρος από μόνο του δεν δίνει απαραίτητα μια καθαρή ένδειξη καλής υγείας ή απεικόνιση της προόδου σας αν κάνετε δίαιτα ή ασκείστε συχνά. Η μέτρηση με έναν αναλυτή της TANITA σας δίνει την πραγματική εικόνα παρέχοντας ουσιαστική πληροφόρηση για το σώμα σας και πώς αυτό αλλάζει. Βασικά στοιχεία του σώματός σας όπως το νερό, οι μύες, το λίπος, ο δείκτης μάζας σώματος, μπορούν να υπολογιστούν με τον αναλυτή σύστασης σώματος Τanita BC-418

Σωματικό λίπος

Ο καθένας μας χρειάζεται λίπος για να είναι υγιής. Το λίπος είναι ζωτικής σημασίας για βασικές σωματικές λειτουργίες, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, η μεταφορά και αποθήκευση βιταμινών, η σύνθεση ορμονών και η προστασία των αρθρώσεων. Παρόλα αυτά το υπερβάλλον σωματικό λίπος μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Η μείωση του πλεονάζοντος λίπους φαίνεται ότι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης υπέρτασης, καρδιοπαθειών, διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου

Συνολικά υγρά σώματος

Το νερό διαδραματίζει ζωτικό ρόλο σε πολλές από τις διεργασίες του σώματος και το βρίσκουμε σε κάθε κύτταρο, ιστό ή όργανο. Διατηρώντας ένα υγιές ποσοστό συνολικών υγρών σώματος βοηθάμε τις σωματικές λειτουργίες και μειώνουμε την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων που σχετίζονται με αυτές. Η καλή ενυδάτωση βελτιώνει τη συγκέντρωση, την αθλητική απόδοση, την ποιότητα της επιδερμίδας και γενικά μας προσφέρει ευζωΐα. Το εύρος των συνολικών υγρών για έναν υγιή ενήλικα κυμαίνεται (γενικός κανόνας) ως εξής: γυναίκες 45% έως 60% και άντρες 50% έως 65%.

Μυϊκή μάζα

Οι μύες παίζουν σημαντικό ρόλο ενεργώντας σαν την μηχανή του σώματος στην κατανάλωσης ενέργειας (θερμίδες). Καθώς ασκείστε περισσότερο, η μυΐκή μάζα αυξάνει και με τη σειρά της επιταχύνει τον ρυθμό κατανάλωσης ενέργειας. Η αύξηση της μυϊκής μάζας θα αυξήσει τον βασικό σας μεταβολισμό βοηθώντας σας έτσι να χάνετε επιπλέον λίπος και να χάσετε βάρος με υγιή τρόπο.

Βασικός μεταβολικός ρυθμός

Το ελάχιστο ημερήσιο επίπεδο ενέργειας ή θερμίδων που το σώμα σας χρειάζεται όταν βρίσκεται σε πλήρη ηρεμία (συμπεριλαμβανομένου και του ύπνου), για να λειτουργεί αποτελεσματικά (λειτουργία αναπνοής, νευρικό σύστημα, ηπατική λειτουργία, νεφροί και άλλα όργανα). Το 70% των θερμίδων που καταναλώνονται καθημερινά χρησιμοποιούνται για τον βασικό μεταβολισμό. Όσο πιο έντονη η δραστηριότητά σας τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε. Η αύξηση της μυϊκής σας μάζας αυξάνει τον βασικό μεταβολισμό, ο οποίος αυξάνει τις θερμίδες που καίγονται και άρα σας βοηθά να μειώσετε τα επίπεδα του σωματικού λίπους.